ZŠ Vrchlického - časopis - Miley Cyrus

pondělí, 28 listopad 2011 00:00

Miley Cyrus

Povolání: Herečka, zpěvačka, textařka

Věk: 18

Místo narození: Nashville, Tennessee, USA

Znamení: Střelec

Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, zpěvačka a textařka. Známá je především díky své roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkém televizním pořadu Hannah Montana, který vysílá televize Disney Channel.

 

Začátek kariéry

O herectví se Miley Cyrus začala zajímat ve svých 9-ti letech, kdy se svojí rodinou dočasně bydleli v Torontu v Kanadě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném „Doc“, kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Největší zlom její kariéry nastal, když vyhrála casting na hlavní postavu v sitcomu Hannah Montana.

24. října 2006 vydalo Walt Disney Records první soundtrack k pořadu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songů, které v pořadu zazpívala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Června 2007, přesně 8 měsíců po vydání prvního soundtracku, vydává Miley Cyrus dvojalbum nazvané „Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus“.

Nemoce

Miley trpí hypoglykémií (vážnou chorobou podobnou cukrovce), podobně jako Nick Jonas ovšem ten má cukrovku

První film

V červnu 2009 se konečně u nás v kinech objeví film "Hanna Montana: The movie". Miley bude muset udělat životní rozhodnutí a určitě se i zasmějete. Je to zas něco nového a v Americe to má veliký úspěch. v Americe to má veliký úspěch.